Gipsbuik cursus

Ben je toe aan een nieuwe creatieve uitdaging en zou je graag willen leren om net als mij professioneel gipsbuiken te maken? Dan heb ik goed nieuws voor je, Anolio is namelijk één van de weinige in Nederland en België die deze cursus geeft. Dus ben je bereid om lekker vies te worden en hou je van een creatieve uitdaging, dan zit je bij Anolio zeker goed!


INHOUD CURSUS

BASIS CURSUSDEEL
De basiscursus worden alle alle do's en don'ts over het maken van een gipsbuik besproken. Dit cursusdeel heb je nodig voordat je één van de vervolgcursusdelen gaat doen.
Dit cursusdeel gaat voornamelijk over de beginselen van het gipsen, zoals:
- hoe gips je bepaalde vormen: torso, buik en borsten, hand meegipsen
- wat heb je allemaal nodig om te kunnen gipsen
- hoe verstevig je een gipsbuik en werk je hem netjes af
- gipsbuik afwerken gemaakt door de klant
- hoe repareer je een kapotte of scheve gipsbuik
- zakelijke tips en tricks

CURSUSDEEL BESCHILDEREN
Misschien denk je wel dat je dit cursusdeel makkelijk over kan slaan, schilderen kan toch iedereen. Maar dit cursusdeel is juist een van de belangrijkste, je leert onder andere:
- egaliseren (de buik mooi glad maken)
- ophangsysteem maken (lichte gipsbuiken)
- afbeelding vergroten 
- geboortekaartje gebruiken als ontwerp
- werken met carbonpapier

CURSUSDEEL VINTAGE
Dit cursusdeel gaat voornamelijk over de aankleding van je gipsbuik. Kantstof, linten, bloemen en allerlei andere mooie accessoires om de gipsbuiken om te toveren tot echte vintage kunstwerken.
Wat leer je bij dit cursusdeel:
- alles over verschillende kantstoffen (do's en don'ts)
- welke soorten kunstbloemen te gebruiken 
- het lijmen van de stof en materialen
- vintage buik (voor babyboy)
- combinaties maken met andere bewerkingen (beschildering of mozaïek)

CURSUSDEEL MOZAÏEK
Mozaïek is een van de meest bekende bewerkingen voor een gipsbuik. Vooral de spiegel mozaïek is zeer geliefd bij klanten. Het is tevens ook een van de meest arbeidsintensieve bewerkingen, vandaar dat we bij dit cursusdeel maar slechts een gedeelte (de borsten) van de buik mozaïeken. Gemiddeld zit er zo'n 10-25 uur in het maken van een mozaïekbuik. Wat ga je hier leren:
- spiegelstukjes knippen en plakken
- speciaal ophangsysteem (zware gipsbuiken)
- welke soorten mozaïek er is en hoe je deze combineert
- welke lijmsoorten je gebruikt per mozaïeksoort
- alles over voegen en oppoetsen

CURSUSDEEL GLITTER & BLING
Een klein beetje glitter en bling geeft een gipsbuik soms net even iets meer luxe uitstraling. Maar er zijn ook veel dames die houden van een tikkie EXTRA. Een gisbuik vol met glitters en mooie steentjes. Ik vind dit supergaaf om te doen. Ik versier namelijk ook graag buikdanskostuums.  
Wat kun je verwachten bij deze cursus:
- welke soorten glitters met elkaar te combineren
- goed ontwerp maken dat past bij je klant 
- inkopen van de juiste materialen
- steentjes erop lijmen en naaien


PRAKTISCHE INFO

DATUM EN TIJD
Anolio geeft in principe de gehele cursus elke 3 maanden opnieuw. Dus als je wil inschrijven doe dit dan op tijd. De eerst volgende mogelijkheid om de cursus te volgen is 29 en 30 mei van 9.00- 14.00 uur. De eventuele vervolgcursussen plannen we op een later moment in.

KOSTEN
De cursus gipsbuik maken is onderverdeeld in verschillende onderdelen en prijzen.
Zo kun je zelf kiezen welke cursussen je nodig denkt te hebben. Ook geeft dit gelijk de mogelijkheid om gespreid te betalen. De kosten voor de materialen die je gebruikt tijdens de cursus zijn in de prijs inbegrepen. Mocht je extra accessoires, stof of gips willen, dan kun je dit aan het eind van de dag afrekenen bij Anolio.


ADRES
De cursus wordt gegeven in groepjes van max. 4 personen. Bij 1 of 2 personen wordt de cursus bij Anolio gegeven, als we met meer zijn verplaatsen we naar een grotere locatie in Oosterhout.

Anolio
Spechtstraat 27
4901 BJ Oosterhout 

KLEDING
Trek niet je beste kleding en schoenen aan voor deze cursus. Gips bevat veel kalk, wat je niet altijd goed eruit kan wassen, dit geldt natuurlijk ook voor verf en lijm.

AANTEKENINGEN
Je mag natuurlijk altijd pen en papier meenemen om dingen die wilt onthouden op te schrijven, maar het is niet perse nodig aangezien je per cursusonderdeel wat je volgt een papieren versie krijgt van mijn uitleg. Zo kun je thuis op je gemak nog eens terugbladeren op dingen opzoeken.


PRIJSLIJST

Basis cursusdeel              l  €250,-
Cursusdeel beschilderen   l  €125,- *
Cursusdeel Vintage          l  €95,- *
Cursusdeel Mozaïek         l  €150,- *
Cursusdeel Glitter & bling l  €115,- *

Als je alle cursusdelen volgt is het €700,- i.p.v. €735 en je krijgt een certificaat.

* Om de specificaties te kunnen volgen, dien je de basiscursus te hebben gehad.

De cursus mag in delen betaald worden. Per deel betaal je de helft vooraf en de andere helft tijdens de curusdag zelf. De korting die krijgt als je alle delen volgt wordt verrekend op de laatste cursusdag.


CURSUS-VOORWAARDEN
Wanneer je reserveert bij Anolio, verklaar je jezelf akkoord met onderstaande regels en de algemene voorwaarden.

BETALING
Voor elk cursusdeel wat je volgt, betaal je de helft vooraf en de andere helft op de eerst komende cursusdag.  Reservering is definitief als je binnen 7 dagen na aanvraag van de cursus betaald hebt op rekening van Anolio. Dit kan d.m.v. overmaken of een Tikkie. Als je niet op tijd betaald hebt, kan de optie vervallen. 

ANNULERING
Wil je toch een cursusdeel annuleren, dan dient dit uiterlijk 7 dagen voor aanvang te worden doorgegeven. Je ontvangt dan de aanbetaling binnen 5 werkdagen terug op je rekening. Bij annulering binnen 7 dagen, kan de aanbetaling helaas niet worden terugbetaald i.v.m. inkoopkosten.

AANSPRAKELIJKHEID
Anolio is niet aansprakelijk voor enig letsel of schade aan goederen of personen, direct of indirect, die wordt veroorzaakt door toedoen van haar activiteiten, tenzij deze wordt veroorzaakt door grove schuld of nalatigheid.

CURSUSBOEK  
Het gebruik van het cursusboek is enkel toegestaan voor eigen gebruik. Bij kopiëren of reproduceren zonder toestemming van Anolio, volgen juridische stappen.


INSCHRIJVEN
Is je interesse gewekt en gaat er een creatief vonkje branden, schrijf je dan snel in voor deze unieke cursus! Meer informatie of reserveren, maak dan gebruik van dit contactformulier en het inschrijfformulier.

 

 

© 2014 - 2021 Anolio - Spirit of Art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel