Gipsbuik cursus

Ben je toe aan een nieuwe creatieve uitdaging en zou je graag willen leren om professioneel gipsbuik te gaan maken? Dan zit je hier helemaal goed. Anolio is één van de weinige (zover ik weet, zelfs de enige) in Nederland en België die deze cursus geeft. Dus ben je bereid om lekker vies te worden en hou je van een creatieve uitdaging, dan zie ik je graag bij de cursus! Het is wel een cursus met wat uitdaging, dus niet geschikt voor de beginnende creatieveling.


INHOUD CURSUS
De cursus bestaat 4 of 5 dagdelen van ± 6 uur waarin je alles leert over het maken van gipsbuiken, decoreren en alle zaken eromheen. Ik heb er zelf jaren over gedaan om de kwaliteit en service tot een hoog niveau te brengen, zonder enige creatieve cursus te hebben gevolgd. Ik heb ruim 8 jaar geleden alles zelf uit moeten vogelen omdat er op internet bijna niets te vinden was over het maken van gipsbuiken.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen een gipsbuik kan maken, alleen het verschil zit hem in de kwaliteit, details en nette afwerking. Een professionele gipsbuik is niet alleen mooi, maar kan ook jaren veilig ophangen aan de muur. Ook omgaan met de klant, gipsen op babyshowers en zelfgemaakte gipsbuiken van klanten repareren/afwerken worden meegenomen in de cursus. 

GIPSBUIK MAKEN EN AFWERKEN 
In het basisdeel leer je alle alle do's en don'ts van het maken van een gipsbuik. Je gipst op onze  mooie etalagepop een gipsbuik die je later gelijk kunt gaan afwerken in de verdere cursusdelen.
Zo heb je gelijk een mooi voorbeeld voor in je atelier en om aan klanten te tonen.

Verder leer je:
- basisvormen: torso, buik en borsten, hand meegipsen
- wat heb je nodig om te kunnen gipsen
- verstevigen en afwerken 
- repareren kapotte of scheve gipsbuik
- zakelijke tips en tricks
- egaliseren voor een gladde gipsbuik
- ophangsysteem maken 

BESCHILDEREN 
Schilderen kan iedereen, maar op een ronde gipsbuik waarbij soms niks recht is valt het nog niet altijd mee om er iets moois van te maken. je leert onder andere:
- geboortekaartje gebruiken als ontwerp
- werken met carbonpapier
- hoe je een afbeelding het beste kunt schilderen op een ronde buik

- ook leer je kort iets over echo's en foto's schilderen

VINTAGE
Een van de meest gevraagde gipsbuiken in de laatste 3 jaar. Kantstof, linten, bloemen en allerlei andere mooie accessoires om de gipsbuiken om te toveren tot echte vintage kunstwerken.
Wat leer je bij dit cursusdeel:
- alles over verschillende kantstoffen 
- welke kunstbloemen te gebruiken 
- het lijmen van de stof en materialen
- combinaties maken met andere bewerkingen (beschildering of mozaïek)

MOZAÏEK
Mozaïek is een van de meest bekende bewerkingen voor een gipsbuik. Vooral de spiegel mozaïek is zeer geliefd bij klanten. Het is tevens ook een van de meest arbeidsintensieve bewerkingen, vandaar dat we bij dit cursusdeel maar slechts een gedeelte van de gipsbuik mozaïeken. Gemiddeld zit er zo'n 10-14 uur in het maken van een mozaïekbuik. Wat ga je hier leren:
- spiegelstukjes knippen en plakken
- welke soorten mozaïek je wel en niet kunt combineert
- welke lijmsoorten je kunt gebruiken per mozaïeksoort
- alles over voegen en oppoetsen

GLITTER & BLING
Een klein beetje glitter en bling geeft een gipsbuik soms net even iets meer luxe uitstraling. Maar er zijn ook veel dames die houden van een tikkie EXTRA. Een gisbuik vol met glitters en mooie steentjes. Ik vind dit supergaaf om te doen. 
Wat kun je verwachten bij deze cursus:
- welke soorten glitters met elkaar te combineren
- goed ontwerp maken dat past bij je klant 
- inkopen van de juiste materialen
- steentjes erop lijmen of naaien


PRAKTISCHE INFO

DATUM EN TIJD
Anolio doet deze cursus op aanvraag. Ik werk met max. 2 cursisten tegelijk zodat er voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding is. De cursus wordt gepland over 4 dagen (bijvoorbeeld 2 weekenden) van ongeveer 6 uur per dag inclusief pauze. Heb je wat minder ervaring met gipsen dan plannen we een dagje extra in.

KOSTEN
Je betaald voor de gehele cursus inclusief cursusboek en certificaat €799,-. Dit is inclusief kosten voor de benodigde materialen. Wil je graag extra accessoires, stof of gips willen aankopen, dan kun je dit aan het eind van de dag afrekenen bij Anolio.

Het mooie is..., dat je na de eerste lesdag al gelijk kan starten met het maken van gipsbuiken! Dus kun je de 2e en 3e gipsbuik die we tijdens de cursus gaan afwerken en decoreren al gelijk voor een klant, zwanger familielid of vriendin maken voor een kleine vergoeding. Zo verdien je gelijk alvast een stukje van je cursus terug. 

ADRES
Anolio
Spechtstraat 27
4901 BJ Oosterhout 

KLEDING
Trek niet je beste kleding en schoenen aan voor deze cursus. Gips bevat veel kalk, wat je niet altijd goed eruit kan wassen, dit geldt natuurlijk ook voor verf en lijm. 


CURSUS-VOORWAARDEN
Wanneer je reserveert bij Anolio, verklaar je jezelf akkoord met onderstaande regels en de algemene voorwaarden.

BETALING
Je betaalt vooraf een aanbetaling van €199,-. De overige €500,- betaal je verspreid over de 4 cursusdagen vooraf contant of via Tikkie. Reservering is definitief als je binnen 7 dagen na aanvraag van de cursus €199,- aanbetaald hebt op rekening van Anolio. Dit kan d.m.v. overmaken of een Tikkie. Als je niet op tijd betaald hebt, kan de optie vervallen. 

ANNULERING
Wil je de gehele cursus annuleren, dan dient dit uiterlijk 7 dagen voor aanvang te worden doorgegeven. Je ontvangt dan de aanbetaling binnen 5 werkdagen terug op je rekening. Bij annulering binnen 7 dagen, kan de aanbetaling helaas niet worden terugbetaald i.v.m. inkoopkosten.

Wil je een cursusdeel annuleren, dit dien je dan minimaal 24 uur voor aanvang te hebben doorgegeven. Helaas is het niet mogelijk om geld terug te krijgen, je kunt enkel de cursusdag verzetten naar een ander tijdstip. Binnen 24 uur voor afspraak afmelden of niet komen opdagen op afspraak kost €150,-

AANSPRAKELIJKHEID
Anolio is niet aansprakelijk voor enig letsel of schade aan goederen of personen, direct of indirect, die wordt veroorzaakt door toedoen van haar activiteiten, tenzij deze wordt veroorzaakt door grove schuld of nalatigheid.

AUTEURSRECHT
Het gebruik van het cursusboek is enkel toegestaan voor eigen gebruik. Bij kopiëren of reproduceren zonder toestemming van Anolio, volgen juridische stappen.


INSCHRIJVEN
Is je interesse gewekt en gaat er een creatief vonkje branden, schrijf je dan snel in voor deze unieke cursus! Meer informatie of reserveren, maak dan gebruik van dit contactformulier en vul het inschrijfformulier in en mail deze naar info@anolio.nl.


OUD CURSISTEN
Deze dames hebben de cursus met goed resultaat gevolgd en hebben inmiddels hun eigen specialisme ontwikkeld. Neem zeker eens een kijkje op de websites bij deze talentvolle dames!

Krisje Mandiau - Specialisatie: gecombineerde gipsbuiken met mozaïek en schilderingen.
Unique 3D Beeld (BE) https://www.instagram.com/unique_3d_beeld/

Moira Casier -  Specialisatie: supergladde gipsbuiken met Powertex en chromeverf en op sokkel. 
Ateljee Moira in Kuurne (BE) www.ateljeemoira.be

Nancy van Tentelen - Specialisatie: Airbrush, prachtige schilderingen, mermaid-style gipsbuiken. Magnificia in Schoten (BE) www.magnifica.be

Sandy Willems
 (inmiddels gestopt met het maken van gipsbuiken)

 

© 2014 - 2023 Anolio - Spirit of Art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel