Gipsbuik cursus

Ben je toe aan een nieuwe creatieve uitdaging en zou je graag willen leren om net als mij professioneel gipsbuik artiest te worden? Dan heb ik goed nieuws voor je, Anolio is namelijk één van de weinige in Nederland en België die deze cursus geeft. Dus ben je bereid om lekker vies te worden en hou je van een creatieve uitdaging, dan zit je bij Anolio zeker goed!
 


INHOUD CURSUS
De cursus bestaat 5 dagdelen waarbij je alles leert over het maken van een gipsbuik en alle randzaken eromheen. Ik heb er zelf jaren over gedaan om alle facetten van het gipsen goed onder de knie te kunnen krijgen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen een gipsbuik kan maken, maar niet iedereen kan een professionele gipsbuik maken met een ophangsysteem wat jaren meegaat. Ook omgaan met de klant, gipsen op locatie of babyshower en zelfgemaakte gipsbuiken afwerken van een klant worden meegenomen in de cursus. Maar het is ook vooral heerlijk creatief zijn en lekker kliederen.

GIPSBUIK MAKEN EN AFWERKEN 
In het basisdeel leer je alle alle do's en don'ts van het maken van een gipsbuik. Je gipst op onze  mooie etalagepop een gipsbuik die je later gelijk kunt gaan afwerken in de verdere cursusdelen.
Je leert ook het maken van een veilig ophangsysteem, egaliseren en nog veel meer.
- hoe gips je bepaalde vormen: torso, buik en borsten, hand meegipsen
- wat heb je allemaal nodig om te kunnen gipsen
- hoe verstevig je een gipsbuik en werk je hem netjes af
- gipsbuik afwerken gemaakt door de klant
- hoe repareer je een kapotte of scheve gipsbuik
- zakelijke tips en tricks
- egaliseren (de buik mooi glad maken)
- ophangsysteem maken 

BESCHILDEREN 
Schilderen kan iedereen, maar op een ronde gipsbuik waarbij soms niks recht is valt het nog niet altijd mee om er iets moois van te maken. je leert onder andere:
- afbeelding vergroten 
- geboortekaartje gebruiken als ontwerp
- werken met carbonpapier
- hoe je een afbeelding het beste kunt schilderen op een ronde buik

VINTAGE
Dit cursusdeel gaat voornamelijk over de aankleding van je gipsbuik. Kantstof, linten, bloemen en allerlei andere mooie accessoires om de gipsbuiken om te toveren tot echte vintage kunstwerken.
Wat leer je bij dit cursusdeel:
- alles over verschillende kantstoffen (do's en don'ts)
- welke soorten kunstbloemen te gebruiken 
- het lijmen van de stof en materialen
- vintage buik (voor babyboy)
- combinaties maken met andere bewerkingen (beschildering of mozaïek)

MOZAÏEK
Mozaïek is een van de meest bekende bewerkingen voor een gipsbuik. Vooral de spiegel mozaïek is zeer geliefd bij klanten. Het is tevens ook een van de meest arbeidsintensieve bewerkingen, vandaar dat we bij dit cursusdeel maar slechts een gedeelte (de borsten) van de buik mozaïeken. Gemiddeld zit er zo'n 10-25 uur in het maken van een mozaïekbuik. Wat ga je hier leren:
- spiegelstukjes knippen en plakken
- welke soorten mozaïek er is en hoe je deze combineert
- welke lijmsoorten je gebruikt per mozaïeksoort
- alles over voegen en oppoetsen

GLITTER & BLING
Een klein beetje glitter en bling geeft een gipsbuik soms net even iets meer luxe uitstraling. Maar er zijn ook veel dames die houden van een tikkie EXTRA. Een gisbuik vol met glitters en mooie steentjes. Ik vind dit supergaaf om te doen. 
Wat kun je verwachten bij deze cursus:
- welke soorten glitters met elkaar te combineren
- goed ontwerp maken dat past bij je klant 
- inkopen van de juiste materialen
- steentjes erop lijmen en naaien


PRAKTISCHE INFO

DATUM EN TIJD
Anolio doet deze cursus op aanvraag. Ik werk met max. 2 cursisten tegelijk zodat er voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding is. De cursus wordt gepland over 4 dagen (bijvoorbeeld 2 weekenden) van ongeveer 6 uur per dag incl.pauze.

KOSTEN
Je betaald voor de gehele curusus inclusief uitgebreid cursusboek en certificaat €799,-. Kosten voor de benodigde materialen zijn in de prijs inbegrepen. Mocht je extra accessoires, stof of gips willen, dan kun je dit aan het eind van de dag afrekenen bij Anolio.

Dat de cursus een hoop geld kost ben ik me zeer van bewust. Maar ik geef dan ook al mijn geheimen prijs waar ik zelf alle jaren zo hard voor heb moeten werken en het is een exclusieve cursus die tot nu toe nergens in Nederland of België wordt gegeven.

Het mooie is..., dat je na de eerste lesdag al gelijk kan starten met het maken van gipsbuiken! Dus het geld heb je er met een paar gipsbuiken al uit.

ADRES
Anolio
Spechtstraat 27
4901 BJ Oosterhout 

KLEDING
Trek niet je beste kleding en schoenen aan voor deze cursus. Gips bevat veel kalk, wat je niet altijd goed eruit kan wassen, dit geldt natuurlijk ook voor verf en lijm. 


CURSUS-VOORWAARDEN
Wanneer je reserveert bij Anolio, verklaar je jezelf akkoord met onderstaande regels en de algemene voorwaarden.

BETALING
Je betaalt vooraf een aanbetaling van €199,-. De overige €500,- betaal je verspreid over de 4 curusdagen vooraf contant of via Tikkie. Reservering is definitief als je binnen 7 dagen na aanvraag van de cursus €199,- aanbetaald hebt op rekening van Anolio. Dit kan d.m.v. overmaken of een Tikkie. Als je niet op tijd betaald hebt, kan de optie vervallen. 

ANNULERING
Wil je de gehele cursus annuleren, dan dient dit uiterlijk 7 dagen voor aanvang te worden doorgegeven. Je ontvangt dan de aanbetaling binnen 5 werkdagen terug op je rekening. Bij annulering binnen 7 dagen, kan de aanbetaling helaas niet worden terugbetaald i.v.m. inkoopkosten.

Wil je een cursusdeel annuleren, dit dien je dan minimaal 24 uur voor aanvang te hebben doorgegeven. Helaas is het niet mogelijk om geld terug te krijgen, je kunt enkel de cursusdag verzetten naar een ander tijdstip. Binnen 24 uur voor afspraak afmelden of niet komen opdagen op afspraak kost €150,-

AANSPRAKELIJKHEID
Anolio is niet aansprakelijk voor enig letsel of schade aan goederen of personen, direct of indirect, die wordt veroorzaakt door toedoen van haar activiteiten, tenzij deze wordt veroorzaakt door grove schuld of nalatigheid.

AUTEURSRECHT
Het gebruik van het cursusboek is enkel toegestaan voor eigen gebruik. Bij kopiëren of reproduceren zonder toestemming van Anolio, volgen juridische stappen.


INSCHRIJVEN
Is je interesse gewekt en gaat er een creatief vonkje branden, schrijf je dan snel in voor deze unieke cursus! Meer informatie of reserveren, maak dan gebruik van dit contactformulier en vul het inschrijfformulier in en mail deze naar info@anolio.nl.


OUD CURSISTEN
Deze dames hebben de cursus met goed reslutaat gevolgd en hebben inmiddels hun eigen specialisme ontwikkeld.

Moira Casier -  Is zich gaan specialiseren in gipsbuiken met o.a. textiel, Powertex chromeverf en 3d elementen. 
Ateljee Moira in Kuurne (BE) www.ateljeemoira.be

Nancy van Tentelen - Is zich aan het specialiseren in gipsbuiken met Airbrush, prachtige schilderingen, mermaid-style en gipsbuiken op sokkel. 
Magnificia in Schoten (BE) www.magnifica.be

Sandy Willems
 - Ook Sandy heeft haar eigen stijl gevonden. Zij maakt niet alleen kleurrijke exemplaren met kantstof en bloemen maar ook mozaïek en combinaties liggen haar goed. 
Grimenco in Schilde (BE) www.grimenco.be

 

© 2014 - 2022 Anolio - Spirit of Art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel