top of page
FAQ gipsbuik
Meest gestelde vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden.

Hoe lang duurt een afspraak?
> De gehele afspraak, inclusief uitleg, maken en het uitkiezen van materialen en kleuren, is een uurtje. De gipsbuik maken duurt ongeveer een half uurtje, waarvan max. 5 minuten droogtijd.

Mogen er familieleden, vrienden of kinderen meekomen?
Natuurlijk mag je gezellig mensen meenemen, kinderen zijn ook altijd welkom. Ik heb wat speelgoed en knutselmateriaal voor kinderen zodat ze zich lekker kunnen vermaken tijdens de afspraak. 


Is het maken van een gipsbuik wel veilig (voor de baby)?
> Het is gips is van medische kwaliteit en is 100% veilig voor moeder en ongeboren kind. 
Het kan echter wel zo zijn, dat je tijdens het gipsen wat licht in je hoofd kunt worden, dit heeft te maken met dat de gipsbuik de bloedtoevoer naar boven wat verstoort. Daarom laat ik klanten altijd zitten op een hoge kruk i.p.v. staan en is het heel belangrijk om je voeten te blijven bewegen.

Komt Anolio ook aan huis en zo ja wat zijn de reiskosten?
> Anolio rijd max. 30 minuten per rit vanaf Spechtstraat 27 Oosterhout.
€ 0,35 per km retour vanaf Oosterhout (NB) + evt. parkeerkosten. 
 
Kun je ook van andere lichaamsdelen mee laten gipsen?
> Ja dit is zeker mogelijk, laat een torso met been en schouder maken, zijprofiel of handen meegipsen. Wat ook heel leuk is, is om baby voetafdrukjes na de zwangerschap te laten maken en deze op de gipsbuik te laten plaatsen.

Wanneer is een gipsbuik klaar?
> een gipsbuik is na 3-6 weken klaar om opgehaald te worden bij Anolio. 

Hoeveel uren werk zit er in het maken van een gipsbuik?
> het is een zeer arbeidsintensieve klus met veel verschillende etappes. Anolio is gemiddeld zo'n 5-10 uur bezig met afwerken en decoreren. Maar het is heel afhankelijk van je wensen.


Hoe lang mag een gipsbuik bij Anolio blijven liggen na betaling?
> Als je net een kleintje hebt gekregen ben je misschien niet zo bezig met je gipsbuik. Toch zou het fijn zijn als de gipsbuik binnen 3 maanden opgehaald wordt tot uiterlijk 6 maanden na het gipsen. 

Is het mogelijk om een gipsbuik op te sturen.
> Anolio verstuurd geen gipsbuiken per post toe. Er wordt helaas niet altijd zorgvuldig omgegaan met pakketjes. Het zou zonde zijn als de gipsbuik kwijt raakt of stuk is.  Als je zelf niet in staat bent om  de gipsbuik op te halen, kun je altijd een familielid of vriend vragen de gipsbuik op te halen, na betaling. Anolio zorgt ervoor dat de gipsbuik zorgvuldig wordt ingepakt voor een veilig vervoer naar huis.


 

bottom of page